Plommonmarmelad

Table
  1. Recept: Plommonmarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Plommonmarmelad

Ingredienser:

  • 1 kg plommon
  • 500 g socker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här:

  1. Tvätta och kärna ur plommonen. Skär dem i mindre bitar.
  2. Lägg plommonbitarna i en kastrull och tillsätt socker och citronsaft.
  3. Sätt kastrullen på medelhög värme och rör om med en träsked tills sockret löser upp sig.
  4. Låt marmeladen sjuda i cirka 30 minuter eller tills den har tjocknat.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt marmeladen svalna något.
  6. Häll sedan upp den i väl rengjorda glasburkar och förslut dem väl.
  7. Förvara marmeladen svalt och mörkt.

Tips:

You may also be interested in:  Fransk potatissallad

Servera plommonmarmeladen på nyrostat bröd eller använd den som fyllning i bakverk.

Hjortronsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up