Sås till gravad lax

Table
  1. Sås till gravad lax
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Sås till gravad lax

Ingredienser:

  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk senap
  • 1 msk färsk dill, hackad
  • 1/2 citron, saften
  • 1 tsk honung
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här:

  1. Blanda gräddfil och majonnäs i en skål.
  2. Tillsätt senap, dill, citronsaft och honung.
  3. Rör om väl tills alla ingredienser är väl blandade.
  4. Smaka av och eventuellt justera mängden senap, dill eller citronsaft efter eget tycke.
  5. Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter för att smakerna att utvecklas.
You may also be interested in:  Citronpaj

Tips: Servera såsen till gravad lax, antingen som dipp eller som en kall sås på sidan av laxen.

Rödkålssallad med rostade solrosfrön
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up