Asiatisk nudelsallad med broccoli och halstrad tonfisk
Asiatisk nudelsallad med broccoli och halstrad tonfisk
Ingredienser:
- Nudlar (valfri sort) - 200g
- Broccoli - 1 stort huvud
- Tonfisk i olja - 200g
- Gurka - 1/2 st
- Morötter - 2 st
- Röd paprika - 1 st
- Sesamfrön - 2 msk
- Färsk koriander - en handfull
- Lime - 1 st
- Olja (sesam- eller neutral olja) - 2 msk
- Sojasås - 2 msk
- Vitlök - 2 klyftor
- Ingefära - 2 cm
- Honung - 1 msk
- Chiliflakes - en nypa
- Salt och peppar - efter smak
Tillagning:
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
- Skär broccolin i mindre buketter och ånga dem i några minuter tills de är knappt mjuka. Låt svalna.
- Marinera tonfisken genom att blanda olja, sojasås, pressad vitlök, finriven ingefära, honung och chiliflakes i en skål. Tillsätt tonfisken och låt den marinera i ca 20 minuter.
- Hetta upp en stekpanna och stek tonfisken i några minuter på varje sida tills den är halstrad. Salta och peppra efter smak.
- Skär gurka, morötter och paprika i tunna strimlor.
- I en stor skål, blanda nudlar, broccoli, grönsaker och sesamfrön. Pressa över saften från lime och tillsätt olivolja.
- Tillsätt den halstrade tonfisken och toppa med färsk koriander.
- Servera salladen kyld och njut!
Notera: Du kan anpassa receptet genom att lägga till eller byta ut grönsakerna och tonfisken efter eget tycke och smak.
