Lutfisk med ärter och bacon

Table
 1. Recept: Lutfisk med ärter och bacon
  1. Ingredienser:
  2. Tillagning:

Recept: Lutfisk med ärter och bacon

Ingredienser:

 • Lutfisk
 • Ärter
 • Bacon
 • Smör
 • Salt och peppar att smaka av med

You may also be interested in:  Morotskaka

Tillagning:

 1. Koka lutfisken enligt anvisningarna på förpackningen, vanligtvis behöver den blötläggas i vatten över natten och sedan kokas i saltat vatten tills den är genomskinlig.
 2. Stek baconet i en stekpanna tills det är krispigt. Ta sedan bort baconet från pannan och låt det rinna av på hushållspapper.
 3. Smält smöret i samma stekpanna som baconet stektes i och lägg i ärtorna. Stek i några minuter tills ärtorna är mjuka men fortfarande har lite crunch kvar.
 4. Ta upp lutfisken ur kokvattnet och låt den rinna av ordentligt.
 5. Servera lutfisken tillsammans med ärterna och strö över det krispiga baconet. Krydda med salt och peppar efter smak.
Coleslaw
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up