Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger
Recept: Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger
Ingredienser:
- 400 g frysta gröna ärtor
- 1 st gul lök, hackad
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 4 dl grönsaksbuljong
- 1 dl vispgrädde
- 2 st ägg
- 4 skivor bröd, tärnade
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- I en stor kastrull, fräs lök och vitlök i olivolja tills det blir genomskinligt.
- Tillsätt de frysta ärtorna och stek dem tills de blir lite mjuka.
- Häll i grönsaksbuljongen och låt det koka i cirka 10 minuter.
- Under tiden, i en separat kastrull, koka äggen i ca 6-7 minuter för att få dem krämiga.
- I en stekpanna, stek brödtärningarna i olivolja tills de blir krispiga och gyllene.
- Skala de kokta äggen och skär dem i halvor.
- Med hjälp av en mixer eller stavmixer, mixa ärtorna och buljongen tills det blir en slät soppa.
- Tillsätt vispgrädde och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den gröna ärtsoppan i skålar, toppad med halva ägg och krispiga krutonger.
Grön ärtsoppa med krämigt ägg och krispiga krutonger är en hälsosam och smakfull soppa som är perfekt för vår- och sommartid när de gröna ärtorna är i säsong. Det är en enkel och snabb rätt att tillaga, och kombinationen av den krämiga ägget och de krispiga krutongerna ger extra textur och smak till soppan. Prova detta recept och njut av en läcker vegetarisk sopprätt!