Gratinerad kassler med ananas

Table
  1. Recept: Gratinerad Kassler med Ananas
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Gratinerad Kassler med Ananas

Ingredienser:

  • Kassler - 500g
  • Ananas - 1 burk, skivad
  • Grädde - 2 dl
  • Riven ost - 1 dl
  • Salt - en nypa
  • Peppar - efter smak

Tillagning:

  1. Steg 1: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2: Skär kasslern i skivor och lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Steg 3: Lägg ut ananasskivorna över kasslern.
  4. Steg 4: Häll grädden över kasslern och ananasen.
  5. Steg 5: Strö över riven ost.
  6. Steg 6: Krydda med salt och peppar.
  7. Steg 7: Gratineras i ugnen i ca 15-20 minuter, eller tills osten har smält och fått en gyllene färg.
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Servera den gratinerade kasslern med ananas med exempelvis ris eller potatis och en fräsch sallad.

Äppelkaka med mandelmassa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up