Boeuf bourguignon med potatismos

Table
  1. Boeuf Bourguignon med potatismos
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Boeuf Bourguignon med potatismos

Ingredienser:

  • 800g högrev
  • 3 morötter
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250g champinjoner
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl kalvfond
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 2 laurbärblad
  • Smör och olivolja för stekning
  • Salt och peppar

Gör så här:

  1. Tärna högreven i ca 3x3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olivolja och bryn köttet tills det fått fin färg runt om.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skär morötterna i tunna skivor och champinjonerna i kvartar.
  4. Tillsätt lök och vitlök i stekpannan och stek tills de blir mjuka.
  5. Tillsätt champinjoner och morötter och fortsätt att steka i några minuter.
  6. Tillsätt tomatpuré, timjan, rosmarin och laurbärblad och rör om väl.
  7. Häll i rödvin och kalvfond och låt koka upp.
  8. Sänk värmen och låt grytan sjuda under lock i ca 2-3 timmar, eller tills köttet är mört.
  9. Servera Boeuf Bourguignon med nykokt potatismos och njut!
Elinas kolasås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up