Färsbiffar i gräddig tomatsås
Färsbiffar i gräddig tomatsås
Ingredienser:
- 500g köttfärs
- 1 lök, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 ägg
- 2 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 2 msk färsk persilja, hackad
- Salt och peppar efter smak
- 2 msk smör eller olja
- 1 burk krossade tomater
- 1 dl grädde
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 1 tsk torkad basilika
- Salt och peppar efter smak
Gör så här:
- Blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd och mjölk i en skål. Tillsätt persilja samt salt och peppar efter smak.
- Forma små biffar av smeten och stek dem i smör eller olja tills de är genomstekta och har fått fin färg. Lägg de stekta biffarna åt sidan.
- I samma panna, tillsätt krossade tomater, grädde, tomatpuré, socker och torkad basilika. Rör om och låt såsen koka upp.
- Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det hela småkoka i cirka 10 minuter.
- Servera de gräddiga färsbiffarna med kokt potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad.