Färsbiffar i gräddig tomatsås

Table
  1. Färsbiffar i gräddig tomatsås
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Färsbiffar i gräddig tomatsås

Ingredienser:

  • 500g köttfärs
  • 1 lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk torkad basilika
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Hjortronsylt

Gör så här:

  1. Blanda köttfärs, lök, vitlök, ägg, ströbröd och mjölk i en skål. Tillsätt persilja samt salt och peppar efter smak.
  2. Forma små biffar av smeten och stek dem i smör eller olja tills de är genomstekta och har fått fin färg. Lägg de stekta biffarna åt sidan.
  3. I samma panna, tillsätt krossade tomater, grädde, tomatpuré, socker och torkad basilika. Rör om och låt såsen koka upp.
  4. Lägg tillbaka biffarna i såsen och låt det hela småkoka i cirka 10 minuter.
  5. Servera de gräddiga färsbiffarna med kokt potatis, ris eller pasta och en fräsch sallad.
Prinsesstårta med hallonsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up