Vegetarisk Wellington

Table
  1. Recept: Vegetarisk Wellington
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servera:

Recept: Vegetarisk Wellington

Ingredienser:

  • 1 paket färskt smördeg
  • 200 gram champinjoner
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 150 gram spenat
  • 100 gram fetaost, smulad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär champinjonerna i små bitar.

3. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek champinjoner, lök och vitlök tills de är mjuka.

4. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop.

5. Tillsätt timjan, rosmarin, salt och peppar. Blanda väl.

6. Låt fyllningen svalna.

You may also be interested in:  Silltårta

7. Rulla ut smördegen på ett bakplåtspapper. Lägg fyllningen på smördegen och fördela fetaosten över.

8. Vik in sidorna av smördegen över fyllningen och rulla sedan ihop till en rulle.

9. Placera Wellingtonen på en ugnsplåt med sömsidan nedåt.

10. Grädda i ugnen i cirka 30-35 minuter, eller tills smördegen är gyllenbrun och genomstekt.

11. Ta ut och låt vila i fem minuter innan servering.

You may also be interested in:  Crispy chicken nuggets med dipp

Servera:

Du kan servera den vegetariska Wellingtonen som en huvudrätt tillsammans med en fräsch sallad eller rostade grönsaker. Den passar även utmärkt som en elegant förrätt.

Stekt ris med kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up