Oxrullader

Table
  1. Recept: Oxrullader
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringsförslag:

Recept: Oxrullader

Ingredienser:

  • 500 g oxkött (t.ex. oxfilé)
  • 8 skivor bacon
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Pannkakor - grundsmet

Gör så här:

  1. Skär oxfilén i tunna skivor.
  2. Smörj varje skiva med dijonsenap och krydda med salt och peppar.
  3. Skär löken och vitlöken i tunna skivor.
  4. Lägg en skiva bacon och några skivor lök och vitlök på varje skiva oxfilé.
  5. Rulla ihop varje skiva och fäst med tandpetare för att hålla ihop rulladerna.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek rulladerna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
  7. Ta ut rulladerna ur pannan och låt dem vila i några minuter innan servering.

You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Serveringsförslag:

Servera de saftiga oxrulladerna med en sallad, potatismos eller rostade grönsaker. Ett glas rött vin passar även utmärkt till.

Blomkåls- och potatissoppa med svamptoast
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up