Oxrullader
Recept: Oxrullader
Ingredienser:
- 500 g oxkött (t.ex. oxfilé)
- 8 skivor bacon
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skär oxfilén i tunna skivor.
- Smörj varje skiva med dijonsenap och krydda med salt och peppar.
- Skär löken och vitlöken i tunna skivor.
- Lägg en skiva bacon och några skivor lök och vitlök på varje skiva oxfilé.
- Rulla ihop varje skiva och fäst med tandpetare för att hålla ihop rulladerna.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek rulladerna på medelhög värme tills de är genomstekta och har fått en fin gyllenbrun yta.
- Ta ut rulladerna ur pannan och låt dem vila i några minuter innan servering.
Serveringsförslag:
Servera de saftiga oxrulladerna med en sallad, potatismos eller rostade grönsaker. Ett glas rött vin passar även utmärkt till.