Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Table
  1. Recept: Asiatiska kycklingrullar i rispapper
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Asiatiska kycklingrullar i rispapper

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 8 st rispapper
  • 1 st morot
  • 1/2 st gurka
  • 1/2 st röd paprika
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 st lime
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk sweetchilisås
  • 1 msk sesamolja
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Krämig carbonara

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i tunna strimlor och krydda med salt och peppar.
  2. Stek kycklingstrimlorna i en stekpanna tills de är genomstekta. Låt svalna.
  3. Skala och skär moroten i tunna strimlor. Skär även gurkan och paprikan i tunna strimlor.
  4. Skölj mynta och koriander och hacka fint.
  5. I en skål, blanda fisksås, jordnötssmör, sweetchilisås och sesamolja till en sås.
  6. Blötlägg rispappren i varmt vatten i några sekunder tills de är mjuka.
  7. Placera ett rispapper på en ren yta och lägg på fyllning. Tillsätt några kycklingstrimlor, grönsaker och örter.
  8. Vik in sidorna av rispappret och rulla ihop det från botten till toppen för att bilda en rulle.
  9. Upprepa steg 7 och 8 tills all fyllning är använd och rullarna är klara.
  10. Servera rullarna med limeklyftor och den förberedda såsen.
Misomajonnäs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up