Kålsoppa

Table
  1. Recept: Kålsoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kålsoppa

Ingredienser:

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 gula lökar
  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 1 burk konserverade tomater
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tesked torkad timjan
  • 1/2 tesked torkad rosmarin
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skär vitkålen i tunna strimlor och hacka löken.
  2. Skala och skär morötterna och potatisarna i tärningar.
  3. Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs löken och vitkålen i några minuter tills de börjar mjukna.
  4. Tillsätt morötter, potatis, vitlök, timjan och rosmarin. Fräs i ytterligare några minuter.
  5. Häll över de konserverade tomaterna och grönsaksbuljongen. Rör om och låt koka upp.
  6. Reducer värmen och låt soppa sjuda i cirka 20-30 minuter tills grönsakerna är mjuka.
  7. Smaka av med salt och peppar.
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Tips: Servera kålsoppan med ett klick gräddfil och färskt bröd.

Saffranskyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up