Kålsoppa
Recept: Kålsoppa
Ingredienser:
- 1 vitkålshuvud
- 2 gula lökar
- 3 morötter
- 4 potatisar
- 1 burk konserverade tomater
- 1 liter grönsaksbuljong
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tesked torkad timjan
- 1/2 tesked torkad rosmarin
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skär vitkålen i tunna strimlor och hacka löken.
- Skala och skär morötterna och potatisarna i tärningar.
- Hetta upp oljan i en stor gryta och fräs löken och vitkålen i några minuter tills de börjar mjukna.
- Tillsätt morötter, potatis, vitlök, timjan och rosmarin. Fräs i ytterligare några minuter.
- Häll över de konserverade tomaterna och grönsaksbuljongen. Rör om och låt koka upp.
- Reducer värmen och låt soppa sjuda i cirka 20-30 minuter tills grönsakerna är mjuka.
- Smaka av med salt och peppar.
Tips: Servera kålsoppan med ett klick gräddfil och färskt bröd.