Grillad flankstek




Recept: Grillad flankstek

Table
  1. Recept: Grillad flankstek
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Grillad flankstek

Ingredienser:

  • 500 gram flankstek
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 matsked olivolja
  • 1 tesked salt
  • ½ tesked svartpeppar
  • ½ tesked paprikapulver
You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Tillagning:

  1. Blanda den finhackade vitlöken, olivoljan, saltet, svartpepparen och paprikapulvret i en skål.
  2. Lägg flanksteken i en förseglingsbar påse och häll marinaden över köttet. Se till att marinaden täcker steken helt. Låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp.
  3. Grilla flanksteken på hög värme i cirka 4-5 minuter på varje sida, tills köttet är genomstekt eller vid önskad innertemperatur.
  4. Ta bort köttet från grillen och låt det vila i 5-10 minuter innan det skärs i tunna skivor.
  5. Serv
    Glassbomb med italiensk maräng
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up