Kycklingsteak med ljummen sallad

Table
  1. Kycklingsteak med ljummen sallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kycklingsteak med ljummen sallad

Ingredienser:

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk grovt salt
  • 1 tsk färskmalen svartpeppar
  • 4 dl blandad sallad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1 röd paprika, tunt skivad
  • 1 avokado, skivad
  • 1 lime, saften pressad
  • 2 msk olivolja

You may also be interested in:  Pressgurka

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda kycklingfiléerna genom att banka ut dem lite lätt för att jämna ut tjockleken.
  2. I en skål, blanda olivoljan, vitlöken, saltet och svartpepparn.
  3. Gnid in kycklingfiléerna med marinaden och låt dem vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  4. Under tiden kan du förbereda salladen genom att blanda salladsbladen, rödlök, paprika och avokado i en stor skål.
  5. Pressa över limejuicen och tillsätt olivoljan. Blanda väl.
  6. Grilla kycklingfiléerna på medelhög värme i cirka 6 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.
  7. Ta kycklingen från grillen och låt den vila i några minuter innan du skär den i skivor.
  8. Servera kycklingsteaken tillsammans med den ljumma salladen.
Pasta med tomat och cannellinibönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up