Kycklinggryta med saffran och sockerärtor

Table
  1. Recept: Kycklinggryta med saffran och sockerärtor
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Recept: Kycklinggryta med saffran och sockerärtor

Här kommer ett läckert recept på en krämig kycklinggryta med en hint av saffran och sockerärtor.

Ingredienser:

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 stor lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 1 dl grädde
  • 0,5 g saffran
  • 200 g sockerärtor
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja

Gör såhär:

  1. Skär kycklingfilén i bitar och hacka löken och vitlöken fint.
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna och tillsätt kycklingen. Bryn kycklingen på medelhög värme tills den får en fin gyllenbrun färg.
  3. Tillsätt lök och vitlök, och stek i ytterligare några minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig.
  4. I en separat kastrull, värm kycklingbuljongen och tillsätt saffran. Låt saffranet dra i buljongen i några minuter.
  5. Tillsätt den saffransdoftande buljongen, grädde och sockerärtor till pannan med kycklingen och löken.
  6. Låt grytan sjuda på medelvärme i ca 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
  7. Smaka av med salt och peppar, och servera grytan med ris eller pasta.
You may also be interested in:  Baconlindad kycklingfilé i ugn

Bon appétit!

Plommonchutney med ingefära och chili
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up