Kycklinggryta med saffran och sockerärtor
Recept: Kycklinggryta med saffran och sockerärtor
Här kommer ett läckert recept på en krämig kycklinggryta med en hint av saffran och sockerärtor.
Ingredienser:
- 500 g kycklingfilé
- 1 stor lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl kycklingbuljong
- 1 dl grädde
- 0,5 g saffran
- 200 g sockerärtor
- Salt och peppar efter smak
- Olivolja
Gör såhär:
- Skär kycklingfilén i bitar och hacka löken och vitlöken fint.
- Hetta upp olivolja i en stor panna och tillsätt kycklingen. Bryn kycklingen på medelhög värme tills den får en fin gyllenbrun färg.
- Tillsätt lök och vitlök, och stek i ytterligare några minuter tills löken blir mjuk och genomskinlig.
- I en separat kastrull, värm kycklingbuljongen och tillsätt saffran. Låt saffranet dra i buljongen i några minuter.
- Tillsätt den saffransdoftande buljongen, grädde och sockerärtor till pannan med kycklingen och löken.
- Låt grytan sjuda på medelvärme i ca 10-15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen har tjocknat något.
- Smaka av med salt och peppar, och servera grytan med ris eller pasta.
Bon appétit!