Torkade äppelringar

Table
  1. Torkade äppelringar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Torkade äppelringar

Ingredienser:

  • 4 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk socker

Gör så här:

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär äpplena i tunna skivor, cirka 0,5 cm tjocka.
  2. Blanda kanel och socker i en skål.
  3. Doppa äppelskivorna i kanel-sockerblandningen tills de är jämnt täckta.
  4. Lägg äppelskivorna på en bakpappersklädd plåt eller galler och ställ i ugnen på låg värme, cirka 80 grader Celsius.
  5. Torka äppelringarna i ugnen i ca 2-3 timmar eller tills de är helt torra och knapriga.
  6. Ta ut äppelringarna från ugnen och låt dem svalna helt innan du förvarar dem i en lufttät behållare.
You may also be interested in:  Chili con carne

Tips: Du kan variera smaken genom att tillsätta lite citronsaft eller vaniljsocker i kanel-sockerblandningen.

Tryffel med After Eight
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up