Klassisk Janssons frestelse 

Table
  1. Klassisk Janssons frestelse
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Klassisk Janssons frestelse

Ingredienser:

  • 8 medelstora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 200 g ansjovisfiléer
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • Smör för stekning
  • Ströbröd
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Ugnspannkaka (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skala potatisarna och lökarna. Skär potatisarna i tunna stavar och löken i tunna skivor.
  2. Smörj en ugnssäker form och lägg ett lager av potatisstavar i botten.
  3. Varva potatis, lök och ansjovisfiléer i formen tills ingredienserna är slut, avsluta med ett potatislager på toppen.
  4. Strö över salt och peppar efter smak.
  5. Häll grädde och mjölk över formen tills det täcker ingredienserna.
  6. Strö över ströbröd för att få en knaprig yta.
  7. Grädda i ugnen på 200°C i cirka 45-60 minuter, eller tills potatisen är mjuk och ytan är gyllenbrun.
  8. Ta ut från ugnen och låt vila några minuter innan servering.
You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Bon appétit!

Asiatisk havscocktail med ponzudressing
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up