Sesamkyckling

Table
  1. Recept på Sesamkyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Sesamkyckling

Ingredienser:

  • 500g kycklingfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 ägg
  • Vegetabilisk olja för stekning
You may also be interested in:  Mördeg (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i bitar och banka ut dem något.
  2. Blanda vetemjöl, sesamfrön, salt och svartpeppar i en skål.
  3. Vispa äggen i en annan skål.
  4. Hetta upp olja i en stor stekpanna.
  5. Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem sedan i mjölblandningen så att de blir väl täckta.
  6. Stek kycklingen i den heta oljan tills de får en gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 5-7 minuter per sida.
  7. Servera sesamkycklingen med ris, grönsaker och eventuellt en god sås.

Notera: Var försiktig med mängden salt då sojasåsen som ofta serveras till sesamkyckling kan vara salt nog i sig. Anpassa smaksättningen efter eget tycke.

Janssons frestelse utan ansjovis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up