Sesamkyckling
Recept på Sesamkyckling
Ingredienser:
- 500g kycklingfilé
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl sesamfrön
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 ägg
- Vegetabilisk olja för stekning
Gör så här:
- Skär kycklingfilén i bitar och banka ut dem något.
- Blanda vetemjöl, sesamfrön, salt och svartpeppar i en skål.
- Vispa äggen i en annan skål.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna.
- Doppa kycklingbitarna i äggsmeten och rulla dem sedan i mjölblandningen så att de blir väl täckta.
- Stek kycklingen i den heta oljan tills de får en gyllenbrun färg och är genomstekta, ca 5-7 minuter per sida.
- Servera sesamkycklingen med ris, grönsaker och eventuellt en god sås.
Notera: Var försiktig med mängden salt då sojasåsen som ofta serveras till sesamkyckling kan vara salt nog i sig. Anpassa smaksättningen efter eget tycke.