Rostad paprika

Table
  1. Rostad paprika recept
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rostad paprika recept

Ingredienser:

  • 4 st paprikor (röd, gul eller orange)
  • 1 msk olivolja
  • Flingsalt efter smak
  • Malen svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Saftig sockerkaka

Gör så här:

  1. Förbered ugnen: Värm ugnen till 200°C.
  2. Tillaga paprikorna: Skär paprikorna i halvor och ta bort kärnorna och stjälkarna. Lägg dem med den skurna sidan nedåt på en bakplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta paprikorna: Pensla olivolja över paprikorna och strö över lite flingsalt och svartpeppar. Rosta i ugnen i cirka 20-25 minuter, tills paprikorna har fått en lätt rostad yta.
  4. Kyl och skala: Ta ut paprikorna från ugnen och låt dem svalna något. Skala av skalet från paprikorna och skär dem i mindre bitar om så önskas.
  5. Servera: Den rostade paprikan kan användas som tillbehör till kött eller fiskrätter, i sallader, på pizzor eller som en smakrik pålägg på bröd.
Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up