Hemgjord jordgubbskräm

Table
  1. Recept: Hemgjord jordgubbskräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hemgjord jordgubbskräm

Ingredienser:

  • jordgubbar - 500g
  • socker - 100g
  • citronsaft - 1 tsk
  • vaniljsocker - 1 tsk
  • vatten - 1 dl
  • potatismjöl - 1 msk

Gör så här:

  1. Tvätta och rensa jordgubbarna noggrant.
  2. I en kastrull, koka upp jordgubbar, socker, citronsaft, vaniljsocker och vatten. Sänk sedan värmen och låt det småkoka i cirka 10 minuter.
  3. Medan jordgubbsblandningen kokar, blanda potatismjöl med en liten mängd vatten i en separat skål tills det blir en jämn smet.
  4. Tillsätt potatismjölssmeten i jordgubbsblandningen och rör om ordentligt tills krämen tjocknar. Låt det koka i ytterligare 1-2 minuter.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt jordgubbskrämen svalna något.
  6. Servera den hemgjorda jordgubbskrämen varm eller kall på glass, pannkakor eller som fyllning i tårtor.
You may also be interested in:  Fläskpannkaka

Smaklig måltid!

Kålpudding på klassiskt vis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up