Laxburgare

Table
  1. Recept på Laxburgare
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Laxburgare

Idag delar jag med mig av ett fantastiskt recept på läckra laxburgare. Dessa burgare är perfekta för en hälsosam och läcker middag.

Ingredienser:

  • 400 g färsk laxfilé, benfri och skinnfri
  • 1 ägg
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/4 dl finhackad dill
  • Salt och peppar efter smak
  • 4 stycken hamburgerbröd
  • Salladsblad för servering
  • Tomat och lök skivad
  • Sås efter smak (exempelvis majonnäs, ketchup eller remoulad)

Gör så här:

  1. 1. Dela laxfilén och skär den i mindre bitar.
  2. 2. Lägg laxbitarna i en matberedare och mixa till en jämn färs.
  3. 3. Tillsätt ägg, ströbröd, hackad dill, salt och peppar i matberedaren och mixa till en smidig smet.
  4. 4. Forma smeten till burgare av önskad storlek.
  5. 5. Värm upp en stekpanna med lite olja och stek laxburgarna på medelhög värme i cirka 4-5 minuter på varje sida tills de är genomstekta och får en fin gyllene färg.
  6. 6. Servera laxburgarna på hamburgerbröd med salladsblad, skivad tomat, lök och valfri sås.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips: Du kan även lägga till lite citronsaft eller riven zest från citronen i smeten för en extra fräsch smak.

Sådär! Nu har du ett superenkelt och läckert recept på laxburgare att prova. Smaklig måltid!

Rösti
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up