Khinkali – Georgiska dumplings

Table
  1. Khinkali – Georgiska dumplings
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Khinkali – Georgiska dumplings

Ingredienser:

  • 500g köttfärs (kalv, nöt eller lamm)
  • 2 medelstora lökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk koriander, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Vatten
  • Mjöl, för att kavla ut degen
You may also be interested in:  Enkel förrätt med avokado & mango

Tillagning:

  1. Börja med att göra fyllningen. Blanda köttfärs, lök, vitlök, koriander, persilja, salt och peppar i en skål. Rör om väl tills allt är väl blandat.
  2. Förbered degen genom att blanda mjöl och vatten tills du får en elastisk deg. Låt degen vila i cirka 15 minuter.
  3. Dela degen i mindre bitar och kavla ut varje bit till tunna cirklar.
  4. Lägg en matsked av fyllningen i mitten av varje deg-cirkel. Vik deg-cirkeln över fyllningen och nyp ihop kanterna för att försegla dumplingen. Se till att det inte finns några hål där fyllningen kan läcka ut.
  5. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och tillsätt salt. Lägg bort dumplings i det kokande vattnet och låt dem koka i cirka 10-15 minuter tills de är genomkokta.
  6. Servera de färdiga Khinkali dumplings varma och gärna tillsammans med en god yoghurtsås.

Pasta pesto med kyckling
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up