Syrad morot med vitlök och dill

Table
  1. Recept: Syrad morot med vitlök och dill
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Syrad morot med vitlök och dill

Ingredienser:

  • 500 g morötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • Några färska dillkvistar
You may also be interested in:  Kantarelltoast

Gör så här:

  1. Skala och skär morötterna i tunna strimlor eller skivor.
  2. Skala och fint hacka vitlöksklyftorna.
  3. I en kastrull, koka upp ättika, vatten, socker och salt. Rör om tills sockret och saltet har löst sig.
  4. Lägg i morötterna och vitlöken i kastrullen och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter, tills morötterna är något mjuka men fortfarande har en crunchig konsistens.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.
  6. Tillsätt dillkvistarna och blanda väl.
  7. Förvara i en lufttät burk i kylen. Låt stå i minst ett par timmar före servering för att smakerna ska gifta sig.
You may also be interested in:  Gravad lax

Njut av de syrliga och aromatiska smakerna av de inlagda morötterna med vitlök och dill! Perfekt som tillbehör till kött, fisk eller som ett nyttigt och smakrikt snacks.

Pizza funghi
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up