Sojastekt lax med ris

Table
  1. Recept: Sojastekt lax med ris
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Sojastekt lax med ris

Ingredienser:

  • 4 laxfiléer
  • 4 matskedar sojasås
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 teskedar honung
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tesked färsk ingefära, riven
  • Salta och peppra efter smak
  • 4 portioner ris
  • Färska grönsaker efter eget val som tillbehör
You may also be interested in:  Janssons frestelse

Gör så här:

  1. Blanda sojasås, olivolja, honung, vitlök och ingefära i en skål.
  2. Marinera laxfiléerna i blandningen i minst 30 minuter. Vänd dem då och då för jämn marinering.
  3. Under tiden kan du förbereda och koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Värm upp en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i laxfiléerna och stek dem i ca 3-4 minuter på varje sida tills de är genomstekta och har fått en härlig yta.
  5. Servera den sojastekta laxen med riset och färska grönsaker som tillbehör.
You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Tips: För extra smak kan du strö över hackade färska örter, som persilja eller koriander, över laxen innan servering.

Tray baked chorizo med paprika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up