Löjromspizza
Löjromspizza
Ingredienser:
- 1 färdig pizzadeg
- 100 g löjrom
- 1 rödlök, skivad
- 1 kruka färsk dill
- 1 dl crème fraiche
- Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Kavla ut pizzadegen på en bakplåtspapper och lägg den på en plåt.
- Nagga degen med en gaffel och förgrädda den i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den får lite färg.
- Ta ut pizzabottnen från ugnen och låt den svalna något.
- Bred crème fraiche över pizzabottnen och fördela löjrom och rödlök över.
- Krydda med salt och peppar.
- Grädda i ugnen i 10-12 minuter tills pizzabottnen har blivit krispig och toppings har fått färg.
- Ta ut pizzan från ugnen, strö över hackad dill och servera direkt.
Viktigt:
Bakplåtspapper kan användas för att undvika att pizzan fastnar på plåten när den bakas.
Lämna ett svar