Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Table
  1. Recept: Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Servering:

Recept: Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

Ingredienser:

  • 400 g digestivekex
  • 200 g smör, smält
  • 4 st citroner, saften och zesten
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 4 st äggulor
  • 500 ml grädde
  • 8 st passionsfrukter, pulpan
  • 1 dl florsocker

Gör så här:

  1. 1. Smula digestivekexen och blanda med smält smör. Tryck ut smulorna i botten av en springform.
  2. 2. Vispa äggulor, kondenserad mjölk, citronsaft och zest i en skål tills det är väl blandat.
  3. 3. Vispa grädden tills den är fluffig och vänd ner den i citronblandningen.
  4. 4. Häll mousseblandningen över kexbotten i springformen.
  5. 5. Lägg passionsfruktspulpan över moussetårtan och strö över florsocker.
  6. 6. Frys tårtan i minst 4 timmar eller över natten.
  7. 7. Ta ut tårtan ur frysen och låt den tina något innan servering.

Servering:

You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Skär tårtan i bitar och servera kyld. Dekorera med färska passionsfrukter vid servering.

Citronspetsad morotssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up