Tunna spjäll kalbi

Table
  1. Recept: Tunna spjäll kalbi
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Tunna spjäll kalbi

Ingredienser:

  • 500 gram tunna spjäll
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk rårörsocker
  • 2 msk sesamolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 salladslök, strimlad
You may also be interested in:  Vörtbröd med russin

Tillagning:

  1. Blanda sojasås, rårörsocker, sesamolja, vitlök, ingefära och svartpeppar i en skål och rör om väl.
  2. Lägg spjällen i marinaden och se till att de täcks ordentligt med såsen. Låt marinera i kylskåp i minst 2 timmar, eller över natten för bästa smak.
  3. Grilla spjällen på hög värme i ca 3-4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta och har fått fina grillränder.
  4. Ta spjällen av grillen och låt dem vila i några minuter innan du skär dem i mindre bitar.
  5. Strö över strimlad salladslök som topping innan servering.
You may also be interested in:  Trillingnöt

Tips: Servera med kimchi och ris för en komplett måltid.

Risgrynsgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up