Kokosflarn med ringlad choklad
Kokosflarn med ringlad choklad
Ingredienser:
- 2 äggvitor
- 1 dl strösocker
- 1 dl kokosflingor
- 50 g mörk choklad
Gör så här:
- Vispa äggvitorna tills de blir skumma.
- Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig.
- Vänd försiktigt ner kokosflingorna i smeten.
- Skeda ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Forma små platta runda kakor.
- Grädda i ugnen på 175°C i cirka 10-12 minuter eller tills kakorna har fått en gyllene färg.
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
- Ringla den smälta chokladen över de avsvalnade kokosflarnen.
- Låt chokladen stelna helt innan servering.
Servera kokosflarnen som de är eller tillsammans med en kopp kaffe eller te. Njut av den knapriga konsistensen och den härliga smaken av kokos och choklad!