Kokosflarn med ringlad choklad

Table
  1. Kokosflarn med ringlad choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Kokosflarn med ringlad choklad

Ingredienser:

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 50 g mörk choklad
You may also be interested in:  Chocolate chip cookies

Gör så här:

  1. Vispa äggvitorna tills de blir skumma.
  2. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig.
  3. Vänd försiktigt ner kokosflingorna i smeten.
  4. Skeda ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Forma små platta runda kakor.
  5. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 10-12 minuter eller tills kakorna har fått en gyllene färg.
  6. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  7. Ringla den smälta chokladen över de avsvalnade kokosflarnen.
  8. Låt chokladen stelna helt innan servering.
You may also be interested in:  Memma

Servera kokosflarnen som de är eller tillsammans med en kopp kaffe eller te. Njut av den knapriga konsistensen och den härliga smaken av kokos och choklad!

Bräserad lammbringa med vitlök rosmarin och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up