Chili con carne med kidneybönor

Table
  1. Recept på Chili con carne med kidneybönor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Chili con carne med kidneybönor

Ingredienser:

  • 500 g köttfärs
  • 1 stort lök, finhackad
  • 2 stora vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 burk (400 g) kidneybönor, sköljda och avrunna
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl vatten
  • Salt och peppar efter smak
  • Serveringsförslag: ris, guacamole och gräddfil
You may also be interested in:  Klassiska biskvier

Gör så här:

  1. Hetta upp en stor stekpanna med lite olja och stek köttfärsen tills den är genomstekt. Ta upp färsen från pannan och ställ åt sidan.
  2. I samma panna, stek lök och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga.
  3. Tillsätt tomatpuré och kryddorna (chilipulver, paprikapulver, spiskummin och kanel). Rör om och låt kryddorna fräsa i ca 1 minut.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, sköljda kidneybönor och vatten. Rör om och låt koka upp.
  5. När såsen har kokat upp, tillsätt den stekta köttfärsen. Låt grytan småkoka i ca 20-30 minuter, eller tills den har tjocknat och smakerna har blandat sig.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera chili con carnen med kokt ris samt guacamole och gräddfil som tillbehör.
Pasta arrabbiata
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up