Hemmagjorda müslibars

Table
  1. Hemmagjorda Müslibars
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Hemmagjorda Müslibars

Ingredienser:

  • 2 koppar havregryn
  • 1/2 kopp hackade nötter (valfri sort)
  • 1/2 kopp torkade frukter (t.ex. russin, tranbär, aprikoser)
  • 1/4 kopp frön (t.ex. solrosfrön, pumpafrön)
  • 1/4 kopp honung eller agavesirap
  • 1/4 kopp jordnötssmör eller mandelsmör
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 180°C och täck en ugnsform med bakplåtspapper.
  2. I en stor skål, kombinera havregryn, hackade nötter, torkade frukter och frön. Blanda noggrant.
  3. I en separat skål, blanda ihop honung, jordnötssmör och vaniljextrakt tills det är jämnt fördelat.
  4. Häll jordnötssmörblandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla ingredienser är ordentligt täckta.
  5. Pressa müsliblandningen jämnt i den förberedda ugnsformen.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter eller tills müslibaren är gyllenbrun.
  7. Låt svalna helt innan du skär i önskade barstorlekar.
You may also be interested in:  Scones

Tips:

  • För en extra touch kan du tillsätta mörk chokladbitar eller kokosflingor till müsliblandningen innan du gräddar dem.
  • Förvaras i en lufttät behållare för att bibehålla färskheten.
Tagliolini med citron fetaost och basilika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.