Pannacotta med hallongelé och vit choklad

Table
  1. Pannacotta med hallongelé och vit choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Pannacotta med hallongelé och vit choklad

Ingredienser:

  • 500 ml grädde
  • 100 g strösocker
  • 2 st gelatinblad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g frysta hallon
  • 50 g strösocker (till hallongelén)
  • 100 g vit choklad

Gör så här:

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  2. Häll grädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp på medelvärme, rör om tills sockret har löst sig.
  3. Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
  4. Häll upp pannacottasmeten i portionsglas eller formar. Låt svalna i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  5. Ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar, eller över natten, för att stelna.
  6. Gör hallongelén genom att mixa de frysta hallonen tillsammans med strösocker i en mixer eller med en stavmixer.
  7. Sila hallonpurén genom en finmaskig sil för att ta bort kärnor.
  8. Värm hallonpurén i en kastrull på medelvärme tills den tjocknar något, cirka 5 minuter.
  9. Låt hallongelén svalna något och häll den därefter försiktigt på toppen av de stelnade pannacottorna.
  10. Smält vit choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn.
  11. Dekorera pannacottorna med smält vit choklad genom att ringla den över hallongelén.

Tips:

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Servera pannacottan kyld och toppad med färska hallon och riven vit choklad för extra smak och presentation.

Knäckig äppelpaj
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.