Pannacotta med hallongelé och vit choklad
Pannacotta med hallongelé och vit choklad
Ingredienser:
- 500 ml grädde
- 100 g strösocker
- 2 st gelatinblad
- 1 tsk vaniljsocker
- 200 g frysta hallon
- 50 g strösocker (till hallongelén)
- 100 g vit choklad
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Häll grädde, strösocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm upp på medelvärme, rör om tills sockret har löst sig.
- Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt dem i kastrullen. Rör om tills gelatinet har smält helt.
- Häll upp pannacottasmeten i portionsglas eller formar. Låt svalna i rumstemperatur i ca 30 minuter.
- Ställ sedan in i kylen i minst 3 timmar, eller över natten, för att stelna.
- Gör hallongelén genom att mixa de frysta hallonen tillsammans med strösocker i en mixer eller med en stavmixer.
- Sila hallonpurén genom en finmaskig sil för att ta bort kärnor.
- Värm hallonpurén i en kastrull på medelvärme tills den tjocknar något, cirka 5 minuter.
- Låt hallongelén svalna något och häll den därefter försiktigt på toppen av de stelnade pannacottorna.
- Smält vit choklad över vattenbad eller i mikrovågsugn.
- Dekorera pannacottorna med smält vit choklad genom att ringla den över hallongelén.
Tips:
Servera pannacottan kyld och toppad med färska hallon och riven vit choklad för extra smak och presentation.
Lämna ett svar