Potatissallad

Table
  1. Recept: Potatissallad
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Potatissallad

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 knippe färsk dill, hackad
  • Salt och peppar efter smak
You may also be interested in:  Steka entrecôte

Gör så här

  1. Skrubba potatisen väl och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk, cirka 15-20 minuter. Låt den sedan svalna.
  2. Skär den avsvalnade potatisen i bitar och lägg den i en stor skål.
  3. I en separat skål, blanda majonnäs, gräddfil och dijonsenap till en jämn blandning.
  4. Häll majonnäsblandningen över potatisen och rör om försiktigt tills allt är väl blandat.
  5. Tillsätt finhackad rödlök och hackad dill, och blanda försiktigt igen.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ställ potatissalladen i kylen i minst 1 timme innan servering för att få en god smak och konsistens.
  8. Servera och njut!
Krispig fänkålssallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up