Julsill

Table
  1. Recept på Julsill
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringstips:

Recept på Julsill

Ingredienser:

  • 500g inlagd sill
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ättika
  • 1 dl vatten
  • 1 lök
  • 10 kryddpepparkorn
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk senapsfrön

Gör så här:

  1. Skölj sillen noggrant och skär den i lagom stora bitar.
  2. Skala och skiva löken.
  3. I en kastrull, blanda socker, ättika, vatten, lök, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, lagerblad och senapsfrön.
  4. Låt blandningen koka upp och sjud i 10 minuter under omrörning.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och låt lagen svalna.
  6. Lägg sillbitarna i en glasburk och häll lagen över sillen tills den är täckt.
  7. Låt sillen stå i kylen i minst 24 timmar innan servering.

You may also be interested in:  Mjölkfri pannkaka

Serveringstips:

Julsillen kan serveras som en del av julbordet. Garnera gärna med lite hackad persilja eller rödlök för extra färg.

Ugnsbakad lax med örtagårdsås och färskpotatis
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up