Julsill
Recept på Julsill
Ingredienser:
- 500g inlagd sill
- 2 dl strösocker
- 2 dl ättika
- 1 dl vatten
- 1 lök
- 10 kryddpepparkorn
- 10 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
- 1 tsk senapsfrön
Gör så här:
- Skölj sillen noggrant och skär den i lagom stora bitar.
- Skala och skiva löken.
- I en kastrull, blanda socker, ättika, vatten, lök, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, lagerblad och senapsfrön.
- Låt blandningen koka upp och sjud i 10 minuter under omrörning.
- Ta bort kastrullen från värmen och låt lagen svalna.
- Lägg sillbitarna i en glasburk och häll lagen över sillen tills den är täckt.
- Låt sillen stå i kylen i minst 24 timmar innan servering.
Serveringstips:
Julsillen kan serveras som en del av julbordet. Garnera gärna med lite hackad persilja eller rödlök för extra färg.