Grillbröd

Table
  1. Recept på Grillbröd
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept på Grillbröd

Ingredienser:

  • 500g vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 25g jäst
  • 3 dl varmt vatten
  • 2 msk olivolja

Tillagning:

  1. 1. Smula jästen i en bunke och tillsätt det varma vattnet. Rör om tills jästen löses upp.
  2. 2. Tillsätt salt och olivolja i bunken och blanda väl.
  3. 3. Gradvis tillsätt vetemjölet och arbeta degen tills den blir elastisk och inte klibbig.
  4. 4. Låt degen jäsa i cirka 1 timme eller tills den har dubblats i storlek.
  5. 5. Dela degen i mindre bitar och forma dem till bollar. Låt dem vila under en handduk i cirka 15 minuter.
  6. 6. Rulla ut varje boll till en tunn rund form.
  7. 7. Grillbröden kan nu grillas på en förvärmd grill tills de får fina grillmönster och blir genomgräddade.
You may also be interested in:  Soppa på butternutpumpa med korvfräs

Tips:

  • Servera grillbröden med smör och örtkryddor för extra smak.
  • Du kan även experimentera med att tillsätta frön eller gröna kryddor i degen för variation.

Äggtoddy
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up