Kycklinglasagne
Recept: Kycklinglasagne
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 9 lasagneplattor
- 400 g krossade tomater
- 200 g färskost
- 1 lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 morot, riven
- 1 dl färsk basilika, hackad
- 1 dl riven ost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt lök, vitlök och morot. Stek i ca 5 minuter eller tills löken är mjuk och genomskinlig.
- Tillsätt kycklingfilé och stek tills den är genomstekt och lätt brynt.
- Tillsätt krossade tomater, basilika, torkad oregano, salt och svartpeppar. Rör om väl och låt det koka i ca 10 minuter.
- Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen.
- Häll några skedar av kycklingröran i botten på en ugnssäker form. Lägg sedan ett lager lasagneplattor ovanpå.
- Upprepa lagren tills all röra och lasagneplattor är använda. Avsluta med ett lager lasagneplattor.
- Bred färskost över det översta lagret av lasagneplattor och strö över riven ost.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i ca 25-30 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och bubblande.
- Ta ut kycklinglasagnen från ugnen och låt den vila i några minuter innan servering.
Tips: Servera kycklinglasagnen med en fräsch sallad och vitlöksbröd för en komplett måltid.