Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling

Table
  1. Recept: Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Krämig pasta pesto med vitlöksstekt kyckling

Ingredienser:

  • 300 g pasta
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 msk pesto
  • 1 dl crème fraiche
  • Salt och peppar efter smak
  • Olivolja att steka i
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente.
  2. Under tiden, hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
  3. Stek kycklingfiléerna tills de är genomstekta och får en fin gyllenbrun färg, ca 6-8 minuter per sida.
  4. Tillsätt den hackade vitlöken mot slutet av stekningen och låt den fräsa med en kort stund för att ge extra smak åt kycklingen.
  5. Ta av kycklingen från värmen och låt den vila en stund innan du skär den i skivor.
  6. I en separat kastrull, blanda ihop pesto och crème fraiche på låg värme.
  7. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  8. Blanda den färdigkokta pastan med såsen tills allt är väl coatat.
  9. Servera den krämiga pestopastan med kycklingskivorna på toppen och gärna lite extra riven parmesan för att garnera.
You may also be interested in:  Chicken tikka masala

Tips: Om du vill göra rätten vegetarisk kan du byta ut kycklingfiléerna mot t.ex. stekt halloumi eller grillade grönsaker.

Pärlcouscous med sesamstekt halloumi och myntayoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.