Äggnudlar med räkor och ingefära
Äggnudlar med räkor och ingefära
Ingredienser:
- 200 g äggnudlar
- 200 g räkor, skalade och rensade
- 1 stor ingefära, finriven
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 röd chili, finhackad (valfri)
- 1 morot, skuren i tunna strimlor
- 2 vårlökar, skivade
- 2 msk sojasås
- 2 tsk sesamolja
- 1 tsk honung
- 1 msk solrosolja
- Färska korianderblad för garnering
Gör så här:
- Koka äggnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt dem rinna av.
- I en wokpanna eller stor stekpanna, värm solrosolja över medelhög värme. Tillsätt vitlök, ingefära och chili och stek i cirka 2 minuter eller tills det blir doftande.
- Tillsätt räkorna och stek i ytterligare 2-3 minuter tills de är rosa och genomstekta.
- Tillsätt morot och vårlök, och stek i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt de kokta äggnudlarna till pannan och blanda väl med de andra ingredienserna.
- I en liten skål, blanda sojasås, sesamolja och honung. Häll blandningen över nudlarna och räkorna, och blanda tills allt är jämnt fördelat.
- Stek i ytterligare 2 minuter och rör om kontinuerligt för att se till att nudlarna inte klibbar sig.
- Plocka upp på tallrikar och garnera med färska korianderblad.
Du har nu lagat en läcker middag med äggnudlar, räkor och ingefära! Servera genast och njut av smakerna och de fräscha ingredienserna.