Kanel- och dadelbollar
Recept: Kanel- och dadelbollar
Ingredienser:
- 200 g dadlar
- 100 g mandel
- 50 g havregryn
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljextrakt
- En nypa salt
Gör så här:
Steg 1: Börja med att mixa dadlarna i en matberedare eller blender tills de blir en jämn massa.
Steg 2: Tillsätt mandlar, havregryn, kokosolja, kanel, vaniljextrakt och salt till dadelmassan.
Steg 3: Mixa ingredienserna i matberedaren tills allt är väl blandat och det bildas en degliknande konsistens.
Steg 4: Ta ut små bitar av degen och rulla till bollar mellan dina händer.
Steg 5: Förvara kanel- och dadelbollarna i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka.
Tips:
Om du vill kan du rulla bollarna i kokosflingor eller hackade nötter för extra smak och konsistens.