Kanel- och dadelbollar

Table
  1. Recept: Kanel- och dadelbollar
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Recept: Kanel- och dadelbollar

Ingredienser:

  • 200 g dadlar
  • 100 g mandel
  • 50 g havregryn
  • 1 msk kokosolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

Gör så här:

Steg 1: Börja med att mixa dadlarna i en matberedare eller blender tills de blir en jämn massa.

Steg 2: Tillsätt mandlar, havregryn, kokosolja, kanel, vaniljextrakt och salt till dadelmassan.

You may also be interested in:  Koka ägg

Steg 3: Mixa ingredienserna i matberedaren tills allt är väl blandat och det bildas en degliknande konsistens.

Steg 4: Ta ut små bitar av degen och rulla till bollar mellan dina händer.

Steg 5: Förvara kanel- och dadelbollarna i en lufttät burk i kylskåpet i upp till en vecka.

Tips:

Om du vill kan du rulla bollarna i kokosflingor eller hackade nötter för extra smak och konsistens.

Chili con carne
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up