Potatisbullar med stuvad spenat och majs

Table
  1. Potatisbullar med stuvad spenat och majs
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Potatisbullar med stuvad spenat och majs

Ingredienser:

  • 500g potatis
  • 1 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 300g färsk spenat
  • 1 burk majs
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl
You may also be interested in:  Mördeg (grundrecept)

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen noga och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
  2. Mosad potatisen väl och låt den svalna något.
  3. Blanda potatisen med ägg, mjöl, salt och svartpeppar. Forma smeten till små bollar.
  4. Stek potatisbullarna i smör på medelhög värme tills de får en gyllenbrun yta.
  5. För att göra stuvad spenat och majs, blanda mjöl och smör i en kastrull och fräs i några minuter.
  6. Tillsätt mjölk och låt koka upp under omrörning tills såsen blir tjock.
  7. Blanda i den färska spenaten och majs och låt det bli varmt.
  8. Servera de stekta potatisbullarna tillsammans med den stuvade spenaten och majs.
You may also be interested in:  Marängtårta med bär

En härlig och smakrik rätt som passar perfekt till middag eller lunch!

Viltskavsgryta med messmör och lingon
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up