Potatisbullar med stuvad spenat och majs
Potatisbullar med stuvad spenat och majs
Ingredienser:
- 500g potatis
- 1 ägg
- 2 msk mjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 300g färsk spenat
- 1 burk majs
- 2 dl mjölk
- 2 msk smör
- 2 msk mjöl
Gör så här:
- Skrubba potatisen noga och koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk.
- Mosad potatisen väl och låt den svalna något.
- Blanda potatisen med ägg, mjöl, salt och svartpeppar. Forma smeten till små bollar.
- Stek potatisbullarna i smör på medelhög värme tills de får en gyllenbrun yta.
- För att göra stuvad spenat och majs, blanda mjöl och smör i en kastrull och fräs i några minuter.
- Tillsätt mjölk och låt koka upp under omrörning tills såsen blir tjock.
- Blanda i den färska spenaten och majs och låt det bli varmt.
- Servera de stekta potatisbullarna tillsammans med den stuvade spenaten och majs.
En härlig och smakrik rätt som passar perfekt till middag eller lunch!