Morot- och potatissoppa med kokosmjölk

Table
  1. Morot- och potatissoppa med kokosmjölk
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Morot- och potatissoppa med kokosmjölk

Ingredienser:

  • 4 stora morötter
  • 2 medelstora potatisar
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tsk currypulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • Vegetabilisk buljong
  • Olja
  • Vatten
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Skala och grovhacka morötter, potatis, lök och vitlök.
  2. Fräs löken och vitlöken i olja i en stor gryta tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt currypulver, spiskummin och paprikapulver. Fräs i ca 1 minut.
  4. Tillsätt morötter och potatis och rör om för att blanda väl med kryddorna.
  5. Häll i kokosmjölk och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka grönsakerna.
  6. Tillsätt vegetabilisk buljong efter smak.
  7. Låt soppan koka under lock på medelvärme i ca 20-25 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka.
  8. Mixa soppan med en stavmixer eller i en blender tills den blir jämn och krämig.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera soppan varm och dekorera efter önskemål (exempelvis med lite färsk koriander eller en skvätt kokosmjölk).

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips:

Du kan även lägga till lite riven färsk ingefära för extra smak.

Krämig skaldjurspasta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up