Gazpacho - spansk grönsakssoppa

Table
  1. Gazpacho - spansk grönsakssoppa
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Gazpacho - spansk grönsakssoppa

Ingredienser:

  • 2 stora tomater
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 liten rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar

You may also be interested in:  Knäckig rabarberpaj

Gör så här:

  1. Skär tomaterna, gurkan och paprikorna i mindre bitar.
  2. Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
  3. Lägg alla grönsaker i en mixer eller blender och mixa till en slät konsistens.
  4. Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar och blanda väl.
  5. Kyl soppan i kylskåp i minst 1 timme.
  6. Servera gazpachon kall och njut!
You may also be interested in:  Lussebullar

Tips: Servera gazpachon med lite tärnad gurka, tomat och rödlök som topping för extra textur och smak.

Vitlöksstekt kyckling med rostade rotfrukter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up