Gazpacho - spansk grönsakssoppa
Gazpacho - spansk grönsakssoppa
Ingredienser:
- 2 stora tomater
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 1 liten rödlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 1 tsk peppar
Gör så här:
- Skär tomaterna, gurkan och paprikorna i mindre bitar.
- Skala och hacka rödlöken och vitlöksklyftorna.
- Lägg alla grönsaker i en mixer eller blender och mixa till en slät konsistens.
- Tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar och blanda väl.
- Kyl soppan i kylskåp i minst 1 timme.
- Servera gazpachon kall och njut!
Tips: Servera gazpachon med lite tärnad gurka, tomat och rödlök som topping för extra textur och smak.