Silviakaka med saffran

Table
  1. Silviakaka med saffran
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Tips:

Silviakaka med saffran

Ingredienser:

  • 250 g smör
  • 3 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 g saffran (ca 1 påse)
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
  3. Tillsätt det smälta smöret, saffran och mjölken i äggsmeten och blanda väl.
  4. Sikta i vetemjöl och bakpulver och blanda försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad rund form.
  6. Grädda kakan i en förvärmd ugn på 175°C i cirka 35-40 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
  7. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
You may also be interested in:  Coleslaw

Tips:

Servera den saftiga silviakakan med en klick vispad grädde och pudra över lite florsocker för extra dekoration.

Frappe
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up