Silviakaka med saffran
Silviakaka med saffran
Ingredienser:
- 250 g smör
- 3 dl socker
- 4 ägg
- 1 g saffran (ca 1 påse)
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Gör så här:
- Smält smöret och låt det svalna.
- I en separat skål, vispa ägg och socker tills det blir ljust och fluffigt.
- Tillsätt det smälta smöret, saffran och mjölken i äggsmeten och blanda väl.
- Sikta i vetemjöl och bakpulver och blanda försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad rund form.
- Grädda kakan i en förvärmd ugn på 175°C i cirka 35-40 minuter, eller tills den är gyllenbrun och genomgräddad.
- Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna i formen i cirka 10 minuter innan du stjälper upp den på ett galler för att svalna helt.
Tips:
Servera den saftiga silviakakan med en klick vispad grädde och pudra över lite florsocker för extra dekoration.
