Skumtomtetårta

Table
  1. Recept: Skumtomtetårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Skumtomtetårta

Ingredienser:

  • 200g digestivekex
  • 100g smält smör
  • 400g skumtomtar
  • 500g vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skumtomtar (till dekoration)
You may also be interested in:  Äppelkaka med citron och kardemumma

Gör så här:

  1. Steg 1: Krossa digestivekexen i en påse med hjälp av en kavel eller händerna.
  2. Steg 2: Blanda de krossade kexen med det smälta smöret i en skål och tryck ut det i botten på en springform.
  3. Steg 3: Ställ formen i kylen i cirka 30 minuter för att stelna.
  4. Steg 4: Vispa grädden tillsammans med florsocker och vaniljsocker tills den blir fast och luftig.
  5. Steg 5: Dela skumtomtarna i mindre bitar och blanda dem med den vispade grädden.
  6. Steg 6: Häll skumtomteblandningen över den stelnade digestivebotten.
  7. Steg 7: Jämna till ytan och dekorera med extra skumtomtar.
  8. Steg 8: Låt tårtan stå i kylen i minst 2-3 timmar innan servering.
Tacopaj med majs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up