Glutenfri mjölmix

Table
  1. Glutenfri mjölmix
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Användning:

Glutenfri mjölmix

Ingredienser:

  • 1 dl rismjöl
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl potatismjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl fiberhusk

Gör såhär:

  1. Blanda samtliga ingredienser noggrant i en skål.
  2. Sikta blandningen genom en finmaskig sil för att säkerställa en jämn och klumpfri mix.
  3. Häll upp i en lufttät burk och förvara i rumstemperatur.

Användning:

You may also be interested in:  Flygande Jacob

Denna glutenfria mjölmix kan användas som ett substitut för vanligt mjöl i de flesta recept. Var noga med att mäta upp rätt mängd av mixen i förhållande till den totala mängden mjöl som föreskrivs i ditt recept. Kom ihåg att glutenfria produkter ibland behöver extra bindemedel och längre jäsningstid när de bakas.

Clementinmarmelad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up