Mustig älggryta med svamp och ädelost

Table
  1. Mustig älggryta med svamp och ädelost
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Avslutande ord:

Mustig älggryta med svamp och ädelost

Ingredienser:

  • 500 g älgkött, tärnat
  • 200 g champinjoner, skivade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 100 g ädelost, smulad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl viltfond
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk timjan
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Stek älgköttet i olivolja i en gryta tills det fått fin färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner. Fräs tills löken är mjuk och svamparna har fått en fin stekyta.
  3. Rör i tomatpuré och timjan. Fräs i ytterligare en minut.
  4. Tillsätt viltfond och grädde. Koka upp och låt sjuda under lock i ca 1,5 timme tills köttet är mört.
  5. Rör i ädelosten och låt den smälta ner i grytan.
  6. Smaka av med salt och peppar, och låt grytan puttra ytterligare några minuter.
  7. Servera älggrytan med potatismos eller nykokt potatis.

Avslutande ord:

You may also be interested in:  Klassisk kalops

Den här mustiga älggrytan kombinerar smakerna av älgkött, svamp och ädelost på ett smakfullt sätt. Perfekt för kalla höst- och vinterkvällar när man vill ha något varmt och matigt att njuta av.

Gulbetor i ugn med grön chili och citron
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up