Glutenfri semmelrulltårta

Table
  1. Recept: Glutenfri Semmelrulltårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Glutenfri Semmelrulltårta

Ingredienser:

  • 5 dl mandelmjöl
  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 4 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 200 g mjukt smör
  • 300 g färsk marsipan
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Valfria färska bär för dekoration
You may also be interested in:  Strimlad kyckling teriyaki

Gör så här:

  1. 1. Värm ugnen till 175°C och smörj en bakplåt med avtagbara kanter.
  2. 2. Blanda mandelmjöl, glutenfri mjölmix, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor skål.
  3. 3. Tillsätt ägg, mjölk och smör i skålen och blanda väl med en elvisp till en jämn smet.
  4. 4. Häll smeten på bakplåten och jämna till ytan med en spatel.
  5. 5. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter tills tårtbotten är gyllenbrun och genomgräddad.
  6. 6. Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt den svalna helt på ett galler.
  7. 7. Kavla ut marsipanen till en rektangel på bakplåtspapper.
  8. 8. Vispa grädden tillsammans med florsockret till en fast konsistens.
  9. 9. Bred ut whipped cream över tårtbotten och därefter lägg på marsipanen.
  10. 10. Rulla ihop tårtan tillsammans med marsipanen och placera den på en serveringsfat.
  11. 11. Dekorera med färska bär och pudra över lite florsocker.
Färsbiffar i gräddig tomatsås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up