Påskkaka med mandel

Table
  1. Påskkaka med mandel
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Påskkaka med mandel

Ingredienser:

  • 200 g mandelmassa
  • 3 ägg
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mandelspån
You may also be interested in:  Rischoklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggulan.
  3. Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till en smet i en annan skål.
  4. Blanda i äggulablandningen i smeten.
  5. Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör om till en jämn smet.
  6. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form.
  8. Strö mandelspån över kakan.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
  10. Låt kakan svalna och servera sedan.

En underbar påskkaka med mandel som passar perfekt till påskfikat!

Birria tacos på högrev
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up