Påskkaka med mandel
Påskkaka med mandel
Ingredienser:
- 200 g mandelmassa
- 3 ägg
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mandelspån
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggulan.
- Rör ihop smör, strösocker och vaniljsocker till en smet i en annan skål.
- Blanda i äggulablandningen i smeten.
- Tillsätt vetemjöl och bakpulver och rör om till en jämn smet.
- Vispa äggvitan till hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.
- Häll smeten i en smord och bröad form.
- Strö mandelspån över kakan.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakan fått fin färg.
- Låt kakan svalna och servera sedan.
En underbar påskkaka med mandel som passar perfekt till påskfikat!