Char siu

Table
  1. Char Siu
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Char Siu

Ingredienser:

  • 500 g fläskkött, t.ex. skinkkarré eller kotlett
  • 3 msk hoisinsås
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk rismaltssirap (kan ersättas med honung)
  • 1 msk risvin (kan ersättas med torr sherry)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk femkryddor (kanel, stjärnanis, kryddnejlika, fänkål, szechuanpeppar)
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning:

  1. Börja med att förbereda marinaden genom att blanda hoisinsås, sojasås, rismaltssirap, risvin, vitlök och femkryddor i en skål.
  2. Skär fläskköttet i rektangulära bitar, ca 2 cm tjocka.
  3. Lägg köttet i marinaden och se till att alla bitar är ordentligt täckta. Låt det marineras i kylskåpet i minst 2 timmar, men gärna över natten för bästa resultat.
  4. Förvärm ugnen till 180 grader Celsius.
  5. Ta ut köttet ur marinaden och låt överskottet rinna av.
  6. Placera köttet på en bakplåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form.
  7. Grilla köttet i ugnen i cirka 25-30 minuter, eller tills det är genomstekt och har fått en lätt karamelliserad yta.
  8. Servera char siu med kokt ris eller i nudelsoppor för en smakrik och härlig måltid!

You may also be interested in:  Corn dog

Tips:

Om du vill ha extra karamelliserad yta kan du pensla köttet med marinaden ungefär 10 minuter innan det är klart.

Klassisk grekisk sallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up