Stark romglögg med apelsin
Recept på Stark romglögg med apelsin
Ingredienser:
- 1 flaska rödvin
- 2 dl mörkt rom
- 1 dl socker
- 1 kanelstång
- 5-6 kryddnejlikor
- 1 apelsin
Tillagning:
1. Skiva apelsinen och lägg skivorna i en stor kastrull.
2. Tillsätt kanelstången, kryddnejlikorna, sockret och 1 dl rom i kastrullen.
3. Värm kastrullen på medelhög värme tills blandningen börjar koka.
4. Sänk värmen och låt glöggblandningen sjuda i ca 15 minuter under lock.
5. Tillsätt resten av rommen och rödvinet i kastrullen och värm försiktigt utan att låta det koka.
6. Smaka av glöggen och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha den sötare.
7. Sila glöggen och servera den varm i glas eller muggar. Dekorera gärna med en skiva apelsin på varje glas.
Tips: Du kan även lägga i några russin och mandelspån i glöggen för extra smak och dekoration.