Stark romglögg med apelsin

Table
  1. Recept på Stark romglögg med apelsin
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Stark romglögg med apelsin

Ingredienser:

  • 1 flaska rödvin
  • 2 dl mörkt rom
  • 1 dl socker
  • 1 kanelstång
  • 5-6 kryddnejlikor
  • 1 apelsin

Tillagning:

You may also be interested in:  Gazpacho

1. Skiva apelsinen och lägg skivorna i en stor kastrull.
2. Tillsätt kanelstången, kryddnejlikorna, sockret och 1 dl rom i kastrullen.
3. Värm kastrullen på medelhög värme tills blandningen börjar koka.
4. Sänk värmen och låt glöggblandningen sjuda i ca 15 minuter under lock.
5. Tillsätt resten av rommen och rödvinet i kastrullen och värm försiktigt utan att låta det koka.
6. Smaka av glöggen och tillsätt eventuellt mer socker om du vill ha den sötare.
7. Sila glöggen och servera den varm i glas eller muggar. Dekorera gärna med en skiva apelsin på varje glas.

You may also be interested in:  Sockerstekta äpplen med havregryn

Tips: Du kan även lägga i några russin och mandelspån i glöggen för extra smak och dekoration.

Amaretti – italienska mandelkakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up