Gazpacho

Table
  1. Recept på Gazpacho
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept på Gazpacho

Ingredienser:

  • 4 stora tomater
  • 1 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lök
  • 1/4 kopp olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 skivor torrt bröd
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • 1 kopp iskallt vatten
  • Färsk koriander för garnityr

Tillagning:

  1. Skär tomaterna, gurkan, paprikan, löken och vitlöksklyftan i mindre bitar.
  2. Tillsätt grönsakerna i en mixer eller matberedare och mixa till en slät konsistens.
  3. Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar i mixern och mixa igen.
  4. Smula brödet och tillsätt det i mixern. Mixa tills allt är väl blandat.
  5. Tillsätt iskallt vatten för att justera konsistensen.
  6. Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
  7. Låt gazpachon vila i kylskåpet i minst 1 timme för att svalna.
  8. Servera gazpachon kall och dekorera med färsk koriander.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Enjoy!

Klassisk coleslaw
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up