Gazpacho
Recept på Gazpacho
Ingredienser:
- 4 stora tomater
- 1 gurka
- 1 röd paprika
- 1 vitlöksklyfta
- 1 lök
- 1/4 kopp olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 skivor torrt bröd
- Salt efter smak
- Peppar efter smak
- 1 kopp iskallt vatten
- Färsk koriander för garnityr
Tillagning:
- Skär tomaterna, gurkan, paprikan, löken och vitlöksklyftan i mindre bitar.
- Tillsätt grönsakerna i en mixer eller matberedare och mixa till en slät konsistens.
- Tillsätt olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar i mixern och mixa igen.
- Smula brödet och tillsätt det i mixern. Mixa tills allt är väl blandat.
- Tillsätt iskallt vatten för att justera konsistensen.
- Smaka av och tillsätt mer salt och peppar om det behövs.
- Låt gazpachon vila i kylskåpet i minst 1 timme för att svalna.
- Servera gazpachon kall och dekorera med färsk koriander.
Enjoy!